hevostoiminta

Järjestämme tilalla hieman erilaista hevostoimintaa. Toiminta on keskittynyt pääasiassa maastoratsastuksen parissa  tapahtuvaan oppimiseen, kokemuksiin ja elämyksiin. Ympäristö on rauhallinen ja tilalla käytettävissä olevien hevosten määrä on pieni. Otamme samalle käyntikerralle yleensä noin 1-3 asiakasta kerrallaan huomioonottaen asiakkaiden taitojen tason ja yksilölliset tarpeet. 

Hevosharrastuksen pariin tilallemme ovat lämpimästi tervetulleita kaiken ikäiset ja kokoiset asiakkaat, hyvin matalalla kynnyksellä. Emme edellytä aiempaa kokemusta hevosista, alussa tavoitteena onkin vain hakea rentoa otetta ja luottamusta puolin ja toisin hevosen kanssa toimimiseen. Kokeneimpien harrastajien kanssa keskitymme lajin parhaimman tunnelman saavuttamiseen ”hyvän mielen höntsäilyllä”. Lenkkien pituus ja kesto määräytyy asiakkaan toiveen ja kokemuksen mukaan rauhallisista muutamien kilometrien lenkeistä useimpien kilometrien  vauhdikkaisiinkin lenkkeihin. 

Toteutamme myös vammaisratsastusta ja eläinten parissa toteutuvaa muuta harrastustoimintaa. Käymme kärryajeluilla, kävelyillä eläinten kanssa,  opettelemme eläimien kokonaisvaltaista hoitoa ja käsittelyä. Joskus vain olemme hiljaa läsnä eläinkohtaamisissa ja nautimme hellyyttävistä hetkistä eläinten parissa. Tervetuloa myös pyörätuoliasiakkaat, suunnittelemme käynnit juuri Sinulle sopivaksi rajoitteesi ja tarpeesi huomioiden.

Pyrimme kohtaamaan asiakkaat omina yksilöinään ja tavoitteenamme onkin tarjota palvelu niin kuin asiakas sen toivoisi saavansa.  Tähän tavoitteeseen päästäksemme olemme myös valmiita järjestämään toivomustesi mukaan toimintaa niin, että käynnillä läsnä ovat vain tilan työntekijä ja asiakas.

Tilalta ostettu hevospalvelu voi olla ratsastusta, talutusratsastusta, hevosten hoitoa, silittelyä, rapsutusta tai harrastukseen tutustumista. Ratsastus ja kärryajot toteutetaan pääasiassa maastossa ja luonnon keskellä. Tilalla on myös käytössä pieni hiekkapohjainen ratsastuskenttä, jossa ratsastuksen alkeita ja perusasioita voidaan opetella ohjauksessa myös turvallisesti aidatulla alueella. Liian kylmillä purevilla pakkasilla pidämme taukoa, kuten myös kuumilla kesähelteillä jotta toiminta säilyy mielekkäänä niin asiakkaalle kuin hevosillekin.